г. Харьков, пер. Троицкий, 9-В
Horizontal_Foto_STATUS_1280x720_pix главна

Любі україночки, поки ми чекаємо на перемогу, ми любимо, живемо та надихаємось весною. Ми знаємо, що наші жінки найкрасивіші у будь-якій ситуації, у будь-якому куточку світу. Вміння підкреслювати свою красу  відбувається як на інтуїтивному рівні, так і за допомогою отриманих знань про моду та тренди. Я допоможу вам легше орієнтуватись як у актуальних трендах 2023 року, так і у трендах весни-літа цього року.

Отже, першим розглянемо дуже жіночний тренд:
1. Білизняна мода – один із головних трендів цього року. Культ демонстрації та прийняття свого тіла набирає обертів. У сезоні весна-літо головний акцент – речі у білизняному стилі, спідня білизна напоказ, прозорі та напівпрозорі тканини (топи, спідниці, накидки, окремі частини одягу). Такий одяг вигідно поєднується з грубішими складовими, такими як маскулінне взуття, шкіра, елементи в стилі гранж, готика.

2. Брючні костюми з чіткими простими лініями базових нейтральних відтінків: вільні штани, помірні трохи подовжені оверсайз жакети, жилети. Такі костюми з якісної та красивої тканини завжди прикрасять будь-яку жінку.

3. Мілітарі чи післявоєнна мода. На жаль, вона зумовлена ​​зокрема війною на території України, яка зачепила весь світ так чи інакше.
Тому військова тематика повертається у моду дуже активно. Це шинелі, тренчі, штани карго, накладні кишені, це оливкові та захисні
відтінки, відтінки сафарі, а також всі елементи, які асоціюються з військовою модою: нашивки, берці та інше. Але не варто одягатися
як солдат, вибирайте окремі елементи, які вам подобаються, та міксуйте з вашим основним стилем.

4. Готика. На подіумах цього року спостерігається готичний максималізм, скоріше навіть це мікс вікторіанської доби та готики.
Дуже активні готичні мотиви, чорний колір, спідниці, рюші, банти. Спостерігається якась перебільшена сексуальна жіночність поряд з напіввампіризмом. Це те, що буде на піку популярності цього року, і сприяв у тому числі і вихід серіалу.

Wednesday від Netflix. Дотримуйтесь балансу, міксуйте з одягом іншого стилю, наприклад, готична блуза з рюшами не з класичними штанами, а з рваними джинсами або з чимось таким, що матиме достатню силу тяжіння для того, щоб збалансувати естетику готики.
Головний секрет у міксі стилів – це поєднання полярних елементів, наприклад, щось дуже готичне чимось панковим чи кежуальним, тоді буде глибший мікс, оскільки класика ближча до готики.

 

5. Тотал денім. Класичне поєднання оверсайз-сорочки та джинсів на три розміри більше залишається актуальним, але подіумні образи переконують нас звернути увагу на джинсові сукні, комбінезони та, звичайно, спідниці довжини максі. Якщо все це вже є у вашому
гардеробі, то настав час придивитися до тренчів і кроп-топів з деніму. Дуже актуальним є кілька шарів джинсового одягу. Денім виварений, вінтажно забарвлений, а також чорний тотал лук.

6. Сукні довжини максі. Це елегантні сукні в стилі старого Голлівуду, абсолютна класика, а також сукні грецьких богинь на одне плече, з
вузлами, перекрутками в області талії. На піку моди сукні і комбінезони з капюшонами.

7. Настрій свята. Це виражається в декорованих деталях, таких як пір’я, бахрома, паєтки. Сміливо поєднуйте яскраві предмети
гардеробу із базовим одягом.

8. Квіти. Великі об’ємні квіти у вигляді брошек дуже популярні цього весняно-літнього сезону. Квіти прикрашатимуть жакети, сукні, сумки, чокери. Квітка здатна прикрасити будь-який outfit.

9. Форма серця. Починалося все з кулонів у вигляді серця, клатчів, сумок. Тепер це принт, вирізи у вигляді серця, фурнітура, брошки та
інші елементи одягу.

10. Металік. Це і одяг із матеріалів з ефектом металік, і взуття, сумки, корсети.

11. Асиметрія в одязі, особливо це стосується спідниць із розрізами.

12. Градієнтне фарбування речей відтінками заходу сонця. Це тренд 2023 року. Також небесно-блакитний колір – baby blue. Все також актуальний бежевий колір.

13. Принти:
Горох – кольоровий, великий, нерівномірно розподілений;

Смужка – особливо у весняно-літньому сезоні у яскравіших виконаннях;

Анімалістичний принт – цього року зміїний.

14. Тренд на вінтаж, який цього року набирає нових обертів із кількох причин. Відомі бренди підняли вартість своїх продуктів на рекордну
кількість відсотків. Наприклад, Hermes підняли на 15-20% (раніше було на 5%). І так робить кожний бренд. Умовно кожні півроку
певні люксові речі стають менш доступними через великий попит. Бренди для того, щоб корелювати попит, піднімають ціну. Ринки рісейлу та вінтажу стають популярнішими. Там можна знайти, наприклад, сумку Chanel зовсім за іншою вартістю, ніж у бутіку. Якість вінтажних аксесуарів, особливо сумок, на дуже високому рівні. Раніше фурнітуру сумок Chanel покривали 24 каратним золотом, це небачена розкіш у наш час. Зараз використовується лише легке напилення, яке швидко стирається. Якість справді падає. Вінтаж – це не тільки красиво, стильно та незвично, але й екологічно. Ви можете створювати класні образи, не купуючи новий одяг та аксесуари, і не засмічуючи планету. Принаймні можна надати ще один шанс речам і продовжиш їхнє життя.
В ідеалі вінтажні речі поєднується з іншими сучасними речами.

 

Але якщо якийсь тренд не проходить фільтр вашого особистого
комфорту, якщо це не ваша естетика, то не намагайтесь вписати це у
ваш гардероб. Ваш стиль відображає вашу особистість, настрій та
індивідуальність. Пам’ятайте про це.

Fashion стиліст

Наталія Мариненко
Інстаграм @natalie_marinie

 

Похожие посты

Оставить комментарий