г. Харьков, пер. Троицкий, 9-В
6
Більше ста років тому О. Мандельштам назвав «чудовий теніс» даром богів. Розкрити і примножити цей дар у дітях прагне кожна тенісна школа України. А мрією усіх юних тенісистів є система повного тренувального циклу в умовах гнучкого графіка, що дозволяє поєднувати навчання у загальноосвітній школі та тренувальний процес.

Міжнародна Тенісна Академія (МТА) – це сучасний спортивний комплекс у Пущі-Водиці, що раціонально інтегрує спортивну інфраструктуру європейського рівня, комфортний кампус та загальноосвітню школу-пансіон з можливістю навчання online.

За підсумками 2019 року Федерація тенісу України визнала МТА кращим тенісним клубом України. Тут створене унікальне тенісне середовище, справжня екосистема, що поєднує спорт, фізичну культуру і безперервну освіту. Центр тяжіння екосистеми – Тенісна Школа, де в 126 групах займаються 583 юних тенісисти віком від 4 до 17 років. Складно навіть уявити, що п’ять років тому все починалося з 45 дітей. За цей час кількість вихованців збільшилася майже в 13 разів! А мережа МТА за два останні роки поповнилася ще двома клубами у Києві: МТА Арена (на Жулянах) і МТА Клуб (на Солом’янці).

Причина такого динамічного прогресу досить проста. Пам’ятаєте слова Аліси з казки Л. Керролла: «Треба бігти з усіх ніг, щоб тільки залишатися на місці, а щоб кудись потрапити, треба бігти як мінімум удвічі швидше»? Це про тенісну школу МТА!

Що дозволяє їй «бігти» так швидко?

Насамперед, використання прогресивнихметодик. Для найменших тенісистів діє програма Міжнародної Тенісної Федерації (ITF) «Play & Stay», коли тенісне тренування – це цікава гра спеціальними полегшеними м’ячами на зменшеному корті.

Діти віком понад 10 років працюють за національною програмою для дитячо-юнацьких спортивних шкіл, адаптованою до умов приватного тенісного клубу. Пишаємося, що сьогодні кожен десятий спортсмен національного рейтингу до 12 років – вихованець Школи тенісу МТА.

Юніори віком 13-15 років розправляють «спортивні крила» на міжнародній арені, активно просуваючись у рейтингу Tennis Europe. Цьому сприяє серйозна професійна підготовка тенісистів у МТА Pro team. І результат красномовний – перемоги у турнірах ITF у Туреччині, Єгипті, Японії, Австралії і найвища на сьогодні – перемога на юніорському Вімблдоні 2019 року.

Двері Школи Тенісу відкриті і для тих дітей, які займаються за програмою підготовки аматорів, беруть участь у турнірних першостях МТА, змаганнях із загальної фізичної підготовки та інших клубних заходах. Такий підхід дозволяє прищеплювати інтерес до тенісу у дітей будь-якого віку.

Міжнародна тенісна академія забезпечує спортсменам унікальний варіант загальної середньої освіти в iQ school, що є поєднанням:
• класичної європейської бордингової школи (освіта, проживання, харчування)
• сучасної спортивної школи (теніс, плавання, хореографія, ігрові види спорту, фітнес)
• якісної онлайн-освіти (ліцензований освітній партнер – «Оптіма»)
• всебічного розвитку дитини.

«Бігти удвічі швидше» МТА допомагає принцип, який сформулював видатний американський менеджер Лі Якокка: «Основою будь-якого бізнесу є люди, продукт і прибуток. На першому місці – люди». В МТА працюють 4 Заслужені тренери
України; із 43 тренерів з тенісу майже половина – майстри спорту, і ще третина – КМС.

Школа тенісу МТА – своєрідний інкубатор унікальних для України проєктів. Тут зародилася і отримала втілення ідея популярних серед українських тенісистів регіональних дитячих турів вихідного дня для дітей 8-9 років Red Cat, Orange Fox, Green Wolf. У МТА відкрито Корпоративний Університет, який підтримує стратегію Junior Tennis Initiative, запропоновану ITF. Освітні курси, де лекції читають провідні фахівці в сфері спорту та педагогіки, доступні всім вихованцям Школи та їх батькам.

Можна ще довго говорити про переваги Тенісної Школи МТА, однак головне те, що тут зароджується і живе любов до прекрасного виду спорту. А це значить – місія здійсненна.

 

Київ, Пуща-Водиця, вул. Міська, 9
(044) 33 99 770
tennis-academy.com.ua/school-pansion/

STATUS №16(5)
October 2020

Похожие посты

Оставить комментарий