г. Харьков, пер. Троицкий, 9-В
299в

Полтаву сколихнули потужні перегони на прискорення. Гран фінал професійної української дрег-рейсинг серії Belshina Drag Raicing Pro Competitions of Ukraine. За два дні змагань полтавський аеродром прийняв понад 100 пілотів з України, Польщі, Литви, Молдови.

Пройшло чотири види змагання – 30 серпня, перший день – фінал Ліги Розвитку дрег-рейсингу-DDL, етап Чемпіонату Спілки клубів Української федерації дрег-рейсингу UDRF, третій етап Чемпіонату України з мото дрег-рейсингу. В другий день 31 серня відбувся Гранд Фінал Професійної української дрег-рейсинг серії Belshina Drag Raicing Pro Competitions of Ukraine, та четвертий етап Чемпіонау України з мото дрег-рейсингу. 

Гарчання двигунів, дим у повітрі, розпечені бетонні плити, чорна від сліків траса, захват, адреналін, світові рекорди, сильна «заруба» – це був нереально потужний фінал!

Зірковий склад чемпіонів дрегрейсерів зробив івент яскравим та незабутнім. Уже вдруге до нас приїхав чемпіон з Литви Гедріус Юревічус на його неймовірному дрегстері Фіат Тополіно у 1400 кінських сил. Важко передати, яку бурю емоцій викликали його заїзди у глядачів. Мороз по шкірі від професіоналізму та цілеспрямованості пілота. На своєму дрегстері Гедріусу вдалося встановити рекорд в Україні 7.709 с. на 402 м, зі швидкістю на фініші 297.52 км/год. та вибороти таку бажану перемогу у класі UNLIMITED! Срібло у цьому класі отримав польський пілот, чемпіон Європи Гжегош Сташевський на корветі потужністю більше 2000 к/c. Бронзу отримав Голованов Олексій, український пілот на своєму яскравому помаранчевому дрегстері Toyota Supra.

Через затримку на світлофорі чемпіона Європи Гжегоша Сташевського не відбулася найочікуваніша дуєль найпотужніших в класі повнопривідних автомобілів між  Гжегошем та чемпіоном Молдови Румунії та Болгарії Ігорем Врабіє, що привело Ігора до золота у класі PRO AWD і срібла для Гжегоша. Бронзовим призером у цьому класі став Стрижак Андрій з м. Ужгород на своїй Audi RS6.

У класі PRO RWD Кушнарьов Дмитро з Харкова на своєму BMW E30 виборов перше місце. Від потужності двигуна його дрегстер на старті підіймався на задні колеса, цей прийом називається «Віллі». Друге місце посів Голованов Олексій з м. Одеси. Пілот Богатиренко Сергій з м. Києва отримав друге місце, його біла Toyota Supra одна із найшвидших в Україні.

У класі PRO FWD на першому місці пілот Марц Олександр з Харкова на Mazda MX-3, друга сходинка у класі в Краснокутського Максима з Запоріжської області (Вільнінськ) на  професійно  побудованому  ВАЗ 2108,  та третє місце посів Каменський Євген з Бердянську на ВАЗ 2113.

Щодо класу PRO LEGAL, перше місце впевнено закріплене за пілотом Porsche 9FF Коновальчук Сергієм з Києва, друге місце теж у власника Porsche 911 turbo S Куценко Євгена з Харкова, третє місце отримав Копосов Дмитро під номером 9 з Одеси на своїй Audi RS3.

На третьому етапі Чемпіонату України з мото дрег-рейсингу  у класі МОТО до 600 см3 перше місце посів одесит Грецко Ярослав. В класі МОТО до 1000 см3 на першому місці Вродзінський Сергій з Умані. Клас МОТО UNLIMITED: на першому місці впевнено Філатов Григорій з Одеси на байку з подовженою рамою Suzuki GSX R 1300R.

31 серпня на фіналі Чемпіонату України з мото дрег-рейсингу  у класі МОТО до 600 см3 перше місце втримав Грецко Ярослав на Suzuki GSX R 600. В класі МОТО до 1000 см3 на першому місці стійко Вродзінський Сергій з Умані. Клас МОТО UNLIMITED: перше місце в жорсткій «зарубі» виборов Вродзінський Сергій на BMW S1000 RR. Серед глядачів, які придбали квитки у попередньому продажі організаторами було розіграно IPHONE XS MAX, дріфт-таксі та драг-заїзди з чемпіонами, а також більш ніж 10 цінних подарунків.

А ще, багато глядачів  отримали неймовірні враження від дріфт-таксі, які подарували Полтавчанам три пілоти дріфтери: Руслан Шевчук, Роман Пшец та Олександр Папанов, вони два дні катали щасливих відвідувачів змагань.

Нереальне шоу подарували стантрайдери, ТОПові українські трюкачі на мотоциклах з Києва.

Дякуємо усім пілотам за незабутні враження, які ви подарували всім нам своїм професіоналізмом, неймовірними заїздами, чесною боротьбою!

Змагання проходили за підтримки Полтавської міської ради, за сприянням Повітряних Сил, Збройних Сил України.

Вінницька федерація дрег-рейсингу та дріфту, Андрій Гальчинський висловлюють подяку мешканцям та гостям міста Полтава, за щирий прийом! Дякуємо усім, хто допомагав провести свято Авто Мото спорту в Полтаві!

Велика подяка партнерам заходу:

  • Титульний партнер BELSHINA та шини ArtMotion – мистецтво руху;
  • AUTORIA – лідер автомобільної інтернет торгівлі в Україні;
  • РА «Лучшее»;
  • Телевізійний партнер – телеканал «Перший автомобільний»;
  • СТЕЙДЖ СЕВЕН ШОП (Stage7shop.com.ua);
  • «Вулкан» – реставрація дисків;
  • Інформаційний партнер заходу – журнал STATUS;
  • Feedback – магазин спортивного одягу.

Підписуйся до нас у соц. мережах:

facebook: dragukraine

facebook: vfdd.ua

instagram: prodragukraine

Використовуй  хештеги:

#vfdd #dragukraine #dragpeopleua #proudrs #driftukraine #driftpeople#prodcu #ukraine

Слідкуй за новинами на офіційному сайті: 

www.dragukraine.com

STATUS №9
September 2019

Похожие посты

Оставить комментарий